Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.










Resmi 1.0.8 Yama Notları  (Okunma sayısı 12913 defa)

Merhaba Diablo severler! Yeni bir yama ile daha karşınızdayız. Her yeni yamada daha iyiye giden oyunumuz hakkındaki son değişiklikler ile karşınızdayız. Umarım Blizzard hepinizin gönlüne göre bir yama hazırlamıştır. Değişiklikler bir hayli çok. Merak edenler beni takip etsin.



Diablo III Yama 1.0.8 – v.1.0.8.16416

Genel Değişiklikler

* Köydeki kasanızın hemen yanına tüm eşyalarınızı aynı anda identify edebileceğiniz bir kitaplık eklendi. Ayrıca Decard Cain ile konuşarak da tüm eşyalarınızı identify ettirebilirsiniz.
* Inferno zorluk seviyesinde köy dışında iken yetenek değiştirdiğinizde kullanabilmeniz için beklememiz gereken süre 60'tan 30 saniyeye indirildi.
* Enlightened shrine'ın verdiği deneyim kazanma (xp) bonusu, puanlarınızı artık toplam olarak değil, çarpım olarak etkileyecek.
* Fortune shrine'ın verdiği altın düşürme (gf) ve büyülü eşya bulma (mf) bonusları %300 olan üst sınırı geçebilecekler.
* Diablo III'ü pencerede oynamayı sevenler için video seçeneklerine fareyi pencerenin içerisinden çıkmaması için "lock the cursor to the window" seçeneği eklendi.
* Çok oyunculu oyunlarda partimizdeki fazladan her kişi için daha çok altın düşürme , büyülü eşya bulma ve deneyim kazanma puanlarımız %10 artacak.
* Çok oyunculu oyunlarda artık siz veya bir arkadaşınız bir elit yaratıkla veya treasure goblin ile karşılaştığında bu bilgi partideki herkese iletilecek ve haritada yeri işaretlenecek. Ayrıca köydeki sancağımızın üzerinde de bu bilgiyi gösteren bir işaret belirecek.
* Oyunun bir çok hatası daha giderildi.

Müzayede Evi

* Gerçek paralı müzayede evindeki (RMAH) altın satış miktarı 1 milyondan 10 milyona yükseltildi ancak çok ciddi bir hata oluşması sebebiyle bu hata giderilene kadar yapılan değişiklik geri alındı. (Kaynak)
* Müzayede evindeki (Auction House) eşyaların özelliklerine baktığımızda o an aktif olan karakterimizin üzerindekiler ile karşılaştırma yapabilmemiz için bir kaç satırlık bilgi eklendi.

Battle.net

* Level sınırına ulaşmış oyuncular artık herkese açık (public) oyunlarda görev seçmeden de parti arayabilecekler.
* Herkese açık oyunlarda bir oyun açtığımızda oyun bize açacağımız oyun hakkında bir etiket seçmemizi isteyecek. Bu etiket bizim oyunu ne amaçla açtığımızı belirtecek. Şu an için etiketler şöyle: Etiketsiz (No Tag), Görev yapma (Quest), Kavga yapma (Brawling), Über için Anahtar Toplama (Key Warden). Kavga seçeneği işaretlendiğinde sizin için seçilecek oyunda MP seçeneğiniz dikkate alınmayacak.
* Artık arkadaş listemizdeki arkadaşlara sağ tıklayarak onlar hakkında notlar ekleyebileceğiz.
* Tüm arkadaşlarımızın görebilmesi için ileti girebileceğiz.
* Arkadaşlarımızla konferans görüşme yapabilmemiz için sohbet bölümüne sohbet açma ve kişi ekleme seçenekleri eklendi. Burada 99 kişiye kadar aynı anda görüşme yapabileceğiz.
* Arkadaş listemize "Yakınımızdaki oyuncular" bölümü eklendi. Artık oyuna girdiğimiz yere yakın bir çevrede bir arkadaşımız da oynuyor ise bunu görebileceğiz. Başkalarının sizi nerede oynadığınızı görmesini istemiyorsanız istediğiniz zaman  Social Options bölümünden bu özelliği kapatabilirsiniz.
* Herkese açık oyunlarda oyunculardan biri artık "Parti Rehberi (Party Guide)" olacak. Bu kişi oyunu başlatan kişi olacak ama istediği zaman bir başkasına devredebilecek. Parti Rehberi oyundan çıktığı zaman ise level'i en yüksek olan kişi otomatik olarak yeni Parti Rehberi seçilecek. Parti Rehberinin haritadaki işareti diğerlerinden farklı olacak.
* Son karşılaştığımız oyuncular (Recent Players) listesindeki kişiler 1 ay sonra otomatik olarak silinecek.
* Engellenen kişiler artık son karşılaşılan oyuncular listesinde çıkmayacak.

Bosslar

* Skeleton King'in dönme saldırısını yaparken animasyonunun bozulması problemi giderildi.

Sınıflar ve Takipçiler

* Barbarian'ın War Cry - Invigorate; Demon Hunter'ın Companion - Boar Companion, Sentry - Aid Station ve Brooding; Monk'un Mantra of Healing; Witch Doctor'ın Blood Ritual; Wizard'ın Familiar - Vigoron, ve Galvanizing Ward ve Templar'ın Loyalty yeteneklerinin life per second (her saniye can duldurma) değerleri 2 katına çıkarıldı.

Barbarian
* Overpower yeteneğinin sesi legendary eşya düşme sesi ile karıştığı için değiştirildi.
* Inspiring Presence artık tüm parti elemanlarını etkileyecek.
* Erkek barbarianların korktuğunda diğer karakterlerden daha hızlı kaçma hatası düzeltildi.

Demon Hunter
* Rapid Fire'ın kullandığı enerji azaltılıp vuruşu arttırıldı.

Monk
* Guiding Light'ın vuruş bonusu %16'dan %20'ye çıkarıldı.

Witch Doctor
* Firebats yeteneği artık Demon Hunter'ın Rapid Fire yeteneği gibi başta çok enerji harcayıp sürekli kullanımda daha az enerji harcayacak. Böylelikle çok daha uzun süre (yaklaşık iki katı kadar bir süre) kullanılabilecek. Ayrıca Firebats'ın vuruşu 2 katından biraz daha fazla arttırıldı.

Wizard
* Archon yeteneğinin etkinlik süresi artık asist yaptığımızda da artacak.
* Teleport ile artık duvarların arkası gibi göremediğimiz ancak yürüyerek ulaşabileceğimiz yerlere ışınlanabileceğiz.
* Disintegrate'in vuruşu arttırıldı.
* Arcane Torrent'in vuruşu arttırıldı.
* Ray of Frost'un vuruşu yaklaşık %30 arttırıldı.

Eşya Üretimi

* Artık aynı cins eşyadan sayısını vererek toplu halde üretebileceğiz (craft).
* Artık üretim malzemeleri kasamızda bile olsa istediğimiz eşyadan üretebileceğiz.
* Kırdığımız eşyalardan çıkan malzemeler artık sohbet kayıtlarında görünmeyecek.
* Artık sarı (rare) eşyaları kırarken sorulan "Emin misiniz?" sorusunu ayarlardan değiştirerek kaldırabileceğiz.

Yaratıklar

* Inferno MP1-10 arasında ACT I, II ve VI'ün yaratık yoğunlukları arttırıldı.
* Çok oyunculu oyunlarda yaratıkların canları artık partiye eklenen her bir kişi için %70 yerine %50 artacak.
* Blazing Guardian'ın yerde açtığı ateş havuzunun en yüksek vuruşu %50 azaltıldı ancak en düşük vuruşu arttırıldı.
* Brood Hatchling'lerin zehir (poison) hasarı %40 azaltıldı.
* Tormented Stinger'ların verdiği xp %75 azaltıldı.
* Spiderling'lerin canı %68 azaltıldı.
* Şampiyonların (Mavi elitler) canları %4.5 azaltıldı.
* Rare elitlerin (Sarılar) canları %3 azaltıldı.
* Rare minnionlarının canları %9 azaltıldı.
* Accursed, Betrayed, Bile Crawler, Blazing Guardian, Blazing Ghoul, Brood Hatchling, Cavern Spider, Charged Construct, Chilling Construct, Crazed Cultist, Crazed Summoner, Dark Conjurer, Dark Cultist, Dark Moon Clan Impaler, Dark Summoner, Dark Zealot, Deranged Cultist, Doom Wraith, Dust Shambler, Enraged Zealot, Fallen, Fallen Grunt, Fallen Peon, Fallen Soldier, Foul Conjurer, Frost Guardian, Ghoul, Hungry Corpse, Moon Clan Impaler, Murderous Fiend, Noxious Guardian, Ravenous Dead, Retching Cadaver, Reviled, Savage Fiend, Spiderlings, Shade Stalker, Shadow Vermin, Shock Guardian, Skeletal Crawler, Smoldering Construct, Spine Lasher Stygian Crawler, Tormented Stinger, Toxic Construct ve Vicious Ghoul'un altın ve eşya düşürme ile öldürdüğümüzde kazandığımız deneyim puanları canları ile orantılı hale getirildi. (Detaylı bilgi)
* Nekarat the Key Warden artık planın yanı sıra bir de rastgele bir anahtar düşürecek.
* Key Warden'lar artık sadece Inferno zorluk seviyesinde çıkacaklar.

Görevler

* Artık level sınırına ulaşmış olsak da görevlerden deneyim (xp) puanı alabileceğiz.

Kullanıcı Arayüzü

* Aynı anda görebileceğimiz karakterimizi olumlu veya olumsuz etkileyen puanların (buff) sayısı 8'e yükseltildi. Karakterimizi olumsuz etkileyen puanlardan aynı anda 3 tanesini görebileceğiz ancak olumlu puanların sayısı 8'e kadar çıkabilecek.

Kaynak: http://eu.battle.net/d3/en/blog/8170487





By : Nekroses 08.05.2013 | 22:31
Son Düzenleme: 14.09.2013 | 21:00 Gönderen: Nekroses
Etiketler:
Juegos 08.05.2013 | 23:42


Süper haberlerinle geldin yine :)


TheKenZo 09.05.2013 | 10:56


Görseller epey düzelmiş, oyuna renk gelmiş tekrar şahsen ; Tekrar oynanabilir bir hal almış :)


Raist 09.05.2013 | 12:22


2 Gün sonra yine sıkılacağız. Yeni gelen pek bişey yok, sadece göz boyama var işin açıkcası. :)


sarparian 09.05.2013 | 12:45


Bencede bomboş bi patch geldi hiçbir yenilik yok gereksiz bazı özellikler eklenmiş o kadar


Jumong 09.05.2013 | 14:35


monster yoğunluklarını düzelterek tüm actlarda oynanabilirlik kazandırmışlar. Yani oyunun %100 ünü oynayabiliyoruz. act 3 e sıkışmış değiliz artık. İsteiği kadar drop sistemi güzel olsun sadece act 3 çekilcek dert değildi. Yerinde bir patch. Bomboş demek saçma.


miles 09.05.2013 | 15:51


hee sadece infernoya yeni yaratık spawnları koydularsa bilemiycem ama hell de takılıyorum yamadan sonra bi değişiklik olmuş gibi gelmedi..


Nekroses 09.05.2013 | 16:43


Gayet net yazdığımı düşünüyordum. =)

Yalnızca inferno zorluk seviyesine mahsus olmak üzere eğer monster power olarak 0 dışında bir değer seçerseniz yaratık yoğunluk farklarını görebilirsiniz.


Apocalypse 09.05.2013 | 19:48


Drop olayı gene aynı mı peki dikkat eden var mı?Mesela bana hala act 1 den bracer düşüyor itina ile.Hatta yerini filanda söyleyebilirim defalarca düşürdüm başka bir şeyde düşmüyor.Eğer değişmedi ise her mobdan lg çeşidini değiştirmediler demektir.Sözde bir önce ki patch de istediğiniz act oynayın diyorlardı.Eşya düşmedikten sonra neden oynayayım.Tabi birazda oyunda takılmak lazım.paragorn kasmak çok kolay olmuş son olarakda onu belirteyim.


darkdestroyer 09.05.2013 | 21:13


sonunda act1 2 ve 4 kasılabiliyor.. act4 muhteşem


Nekroses 10.05.2013 | 23:07


Düşürdüğü eşya ve kazandırdığı deneyim puanları, canları ile orantılı hale getirilen yaratıklar hakkında detaylı bilgi: http://us.battle.net/d3/en/forum/topic/8770357797#7


miles 10.05.2013 | 23:09


Act 4 denemedim ama act 1 de fena olmamış hani, Legendary düşme sıklığı en az 3 katına çıkmış gibi buda daha kısa sürede daha çok kestiğimizden heralde.. fna değil güzel :)


simiot 11.05.2013 | 00:07


Ben de bugün act I MP 10'da 2 legendary 1 set item düşürdüm. Bu güne kadar bir oyunda hiç bu kadar drop almamıştım, genelde haftada 4-5 ortalamayla gidiyordum.. Bu arada itemlar çöp yanlış anlaşılmasın 8)


azalinmali 11.05.2013 | 00:58


Cok kolay olmus oyun pffffff