Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.










BlizzCon 1. Günde Diablo IV Hakkında Öğrendiklerimiz  (Okunma sayısı 15363 defa)

Diablo IV, türe şekil veren ve ARPG oyuncularının yıllardır severek oynadığı serinin en yeni oyunu. Şeytani yeni özellikler, zorlu görevler ve mutlak bir karanlığa dönüş çalışmalarımızın temelini oluşturuyor. Pusuda bekleyen dehşete göz atın.

Umutsuz Bir Gelecek

Diablo IV, Diablo III'teki olaylardan uzun yıllar sonra; hem High Heavens hem de Burning Hells'in eylemlerinin milyonlarca insanın canına mal olmasının ardından gerçekleşiyor. Oluşan güç boşluğuyla birlikte efsanevi bir isim yeniden ortaya çıkıyor: Lilith, Mephisto'nun kızı, ilk insanların yaratıcısı. Sanctuary'ye olan tutkusu hem erkeklerin hem de kadınların kalbine derinlemesine işler, köylerinde en kötüyü yetiştirir ve dünyayı karanlık, umutsuz bir yer haline getirir.


Keşfetmeye Açık Bir Sanctuary

Diablo IV ile, Sanctuary'i daha önce hiç görmediğimiz şekilde keşfetmek için hikaye modu açık hale getiriliyor. Tamamen açık bir dünya ile, oyuncular kesintisiz bir şekilde bağlı olan, beş bölge arasında istenilen herhangi bir sırayla belirgin şekilde tehlikeli maceralar yaşayabilecekler.


Atına atla ve başkalarıyla halka açık etkinlikleri tamamlayarak bölgeden bölgeye dolaş veya parti veya ticaret yapmak için kalabalık şehirlerin sosyal merkezlerini araştır. Hazine ve zafer için bir dünya liderine (boss) ya da diğer oyunculara meydan okuyun! Dünya, ölümcül sakinleriyle birlikte seni bekliyor.

Diablo IV Sınıfları

Oyuncular lansman sırasında beş farklı, benzersiz sınıf arasında seçim yapabilecekler. Üçü BlizzCon'da açıklanan birkaç hayran favorisiyle başlayalım:


Barbar:
Düşmanları ezin ve umursamaz bir şekilde yolunuza devam ederek mücadeleyi sürdürün.


Büyücü:
Ölçülemez gizli gücü ile düşmanlarınızı dondurun, kavurun veya şok edin.


Druid:
Doğanın öfkesine hükmederken yırtıcı formlar arasında geçiş yapın.

Tüm bu sistemlere ek bilgi, daha derin bir bakış ve daha fazlası yarın geliyor, bu yüzden bizi izlemeye devam edin ve ayrıntılar için forumumuza sık sık göz attığınızdan emin olun!


Kaynak: https://news.blizzard.com/en-gb/diablo3/23189675/diablo-iv-unveiled





By : Nekroses 02.11.2019 | 04:14
Etiketler:
xfelix1453 05.11.2019 | 10:52


Nekroses dostum çok haklısın. önemli olam skill sayısı talent sayısı item sayısı değil. biz oyuncuların oyunda ne kadar kaldığı önemli. d3 te iki oyun atıp sıkılıyorduk çünkü bi amacın yok herşey elinin altında. d2 de öylemiydi. ben bir BER run düşürmek için saatlerimi harcadım. oraya git buraya git ordan düşüyor burdan düşüyor. sonuç sürekli oyunda heyacanla bağlı kaldım. d3 te yeni birşey çıkıyor hadi oynayayım alayım diyosun 1 saat sonra en iyisi elinde :S  D3 te ilk WH belt i kadala dan çektiğimde baya baya sevinmiştim, şimdi elimde 10 tane var neye yarıyor?  önemli olan sayılar değil, oyunda heyacanla sürekli kalmak, sıkılmadan sürekli oynamak, tıpkı d2 deki gibi...


mattdilon 05.11.2019 | 12:25


Herkese merhaba yeniden :) Bazı arkadaşlarda umutsuzluk bazı arkadaşlarda heyecan görüyorum ikisi de güzel. Diablo 3 den sonra tükendik ama Diablo 4 de bir el bombası gibi olacak .Umarım artık kaybettikleri insanları geri kazanırlar ,kolay olmayacak :)


moz 08.11.2019 | 15:19


Diablo serüvenine en başından başlamış olarak birkaç şey söylemek isterim.
Şöyle bir anekdot ile başlıyayım. Diablo II çıkacağı yıllarda internet fazla yaygın değildi ancak bilişim sektöründe çalışanlar ve birkaç meraklı kişi ilgilenirdi. Ben o yıllarda hem evde hem iş yerinde sürekli olarak internet ile haşır neşirdim. O zamanlar insanlar oyuna açtı zırt pırt da oyun çıkmazdı.
O zamanlar hem kendi türünün ilk örneği olması ve türünün en muhteşem oyunuydu Diablo II. Gel zaman git zaman D3 duyruldu öyle güzel ögeler taşıyordu ki resmen herkesin tür ile ilgisi olmayan kişilerin bile ağzının suyu aktı. Gelişim süresi uzadıkça beklentiler de arttı. Ayrıca serinin takipçileri Diablo I ile Diablo II arasındaki müthiş farkı görünce D3 ün daha muhteşem olacağı beklentisi oluştu. Bu kadar aradan sonra yeni bir efsane beklentisi oluştu. Fakat efsane kestaneye dönüştü büyü bozuldu. Dağ fare doğurmuştu ve bu fanları ve takipçilerini resmen pisikolojisini bozdu ve küstürdüler. Sonrasında Blizz. dede depremler olmadı değil fatura oyun drektörüne kesildi görevden alındı. Daha sonrasında vaziyeti düzeltme çabaları oldu fakat asla D2 yi bırakın geçmeyi yanına bile yaklaşamadı. Bu pisikoloji ile D4 bekleniyor eller yürekte bazı kadim oyuncular kılı kırk yarıp 'aa şurda da virgül var cık olmadı ya yine olmayacak.' modundalar. Bu durumda herkes haklı hiç kimse haksız değil. Vel hasılı kelam Blizz. işi çok zor. 


ELendiL 10.11.2019 | 21:12


Diablo 2 ye ömrümüzün bir yarısını
Diablo 3 e ise minimum 5 senemizi verdik (son 2-3 sene hardcore)

Ve oyunun basitliği, 2 saatte en zor aktiviteleri bile yapabilir hale gelmek sebebiyle artık sığ gelmeye başladı.

Diablo 4 mutlaka soluk kesici bir haber fakat şu anda ilk gözüme çarpan yine buildlerin basitliği yine al itemi haydi yallah gerisi gelir modunda olması büyük eksiklik.
Talent sayfasını beğenmedim. Yine sığ kalmış gibi. Tabi bu daha prototip umarım detaylandırırlar ama ben beğenmedim işte.

Diabloyu gerçekten gönülden oynayan yaşı başı aşmış kişiler mutlaka bir bağ olduğu için diablo 4 oynayacaktır, oynayacağız. Fakat uzun zaman önce bu oyunun hızlı bitmesi
karakter oluşturmanın çok kolay olması
yapılacak aktivitenin az olması.
blizzortun diabloya üvey evlat muamelesi yapması
ve en önemlisi olarak ptr zamanlarında sunucuda kopma ve lag yaşanması (bu çok önemli çünkü hardcore oyuncusu olarak ptr zamanı tam da karakteri toparlayıp caldesanları toparlayıp ince ayarları bile göz önüne alıp 1cc /1chc nin hesabını yapıp solo ya da parti olarak rekor deneyeceğimiz zamana geliyor)

Gibi sebeplerden ötürü sezon 17nin sonunu beklemeden path of exileye geçtik. Ve aşırı mutluyuz.
Yine de diablo 4 te buluşmak üzere :))


Nekroses 10.11.2019 | 22:39


Eşyalar konusunda iyi bir haberim var size. Legendary eşyaların yeteneklere verdiği özellikler Diablo III'teki rune'lar gibi olacak. Yeteneğe +%500 damage vs. veren eşyalar görmeyeceğiz. Oyunda setler yine olacak ama Diablo II tadında olacak. Zorunlu olmayacaklar.


quatermain 11.11.2019 | 22:56


Diablo ll de ki gibi demek istedin dimi Nekroses ? Yapsınlar abi yapsınlar. Ömürlük oyun yapsınlar bizlerde ömür boyu bekleriz. Biran önce çıksın diye acele etmesinler.


Nekroses 12.11.2019 | 19:43


Yok aslında Diablo III'ü kast ettim. Diablo III'teki yeteneklerde küçük varyasyonlar var malum. Rune diyorlar. Birini seçiyorsun aralarından. Diablo IV'teki eşyalar yetenekleri o şekilde etkileyecek. Yeteneğin temel versiyonunu kullanacağız normalde. Bulduğumuz legendary eşyalar yetenekleri en fazla Diablo III'teki runelar kadar etkileyebilecek. Daha fazla değil. Örneğin 1 atış yerine 3 atış yapacağız. Veya ateşli bir yeteneği buza çevireceğiz gibi. Eşyalardaki yetenek bonusları vuruşu arttırmayacak Diablo III'teki gibi. Biri kullanmak zorunda bırakmayacak. Ama kullanınca tatlı değişiklikler elde edeceğiz. Kafamıza göre değişiklik yapma imkanı sağlayacak. Bizi tek bir yöne zorlamayacak.


yusufoz 12.11.2019 | 23:44


Diablo 4' rune'leri ikiye ayırmaları 10 ayrı, 20 ayrı runlerin kombinasyonu olması bir şey değiştirmez.. Burada sorun itemlerin hala ''skill odaklı'' olması. şu skile bu bu skile bu dmg ekler gibi olmasından kaynaklanıyor oluşu..  Çünkü her skiliçin bunu yapmıyorlar ve yapmayacaklar.. 

Diablo 3'ün skill sistemi aslında şuanki bütün muadillerin daha çeşitlilik sağlıyor hatta pao bile Diablo 3'un yanında kısır  kalır..   Diablo 3'te karakter başı 23 skill var ama her birinin  5 ayrı kombinasyon rune'si var.. Hani sen diyorsun ya  10 rune tetikliyici olucak, 20tane bilmemne olucak diye.  Şimdi hesap et sen Diablo 3'deki skill ve rune sistemin 115 skil yapıyor biliyormusun? karakter başına.  115 skill'i  bu 115 skili ve pasifleri işin icine'de alırsan itemleri yoksa sayarsan yüzlerce hatta belki binler build demek bir hesap et istersen.?  burada mesele item sisteminin tek skill odaklı ilerlemesi.. İstersen 221312312987 tane skil yap ama sen gibi 1 skile şu kadar dmg ekler itemi yaparsan sadece 1 skill kullanılır.. Diablo4'de de aynı sorun gözüküyor.. Yine belli skillere odaklı buff veren itemler var. Buda o itemlere göre build olusturma gererkliliği getiriyor.. Oysa biz build/skill secip ona item dizeceğimiz bir sistem olsa yüzlerce build imkanı olur ve herkes rpg'sini olusturması mümkün olur.. Oysa biliz belli skile buff verdiği için kendimizin değil, Blizzard'ın rpg'sini oynamak zorunda kalıyoruz.


Nekroses 13.11.2019 | 19:57

Son Düzenleme: 13.11.2019 | 21:28 Gönderen: Nekroses

Diablo III'teki runeları çeşitlilik olarak saymadım. Ama aslında gerçek çeşitliliği onlar sağlıyor. Birinin yerine diğerini kullanmak güç seviyesini çok küçük seviyede etkiliyor ama senin oyun stilini değiştiriyor. Değişik rune kombinasyonları ile daha farklı oyun stratejileri oluşturma şansın oluyor. Ama setler senin bu runelardaki seçim özgürlüğünü kısıtlıyor. Belli bir rune'u seçmek zorunda bırakıyor seni. Çünkü sadece onu seçtiğinde vuruşun %800 artıyor. Diablo III'teki runeları bu yüzden saymadım. Seçemiyoruz ki sayalım.

Diablo IV'te eşyaların yetenekleri etkileme seviyesi Diablo III'teki runelar kadar olacak. "Bu yeteneği kullanırsan %800 vuruş artışı sağlarım" gibi sana başka seçim şansı bırakmayan eşyalar olmayacak oyunda.


Nekroses 13.11.2019 | 21:36


Az önce Diablo IV yönetmeni Luis Garriga bir mesaj yayımladı.

İlk fırsatta çevirisini yayımlayacağım ama özet olarak şunu söylüyor:
"Diablo IV'e olan ilginiz ve geri bildirimleriniz için çok teşekkür ederiz. Blizzcon'da demosunu bir kez daha oynayabilmek için yeniden sıraya giren onlarca insan gördük. Oyun ile ilgili buradan ve dışarıdan yapılan tüm yorumları takip ediyoruz. En çok yapılan yorumdan başlayarak her birini dikkatle inceleyeceğiz. Şubat 2020'de ise 3 ayda bir yayımlayacağımız ilerleme raporumuzun ilkinde gelişmeleri sizinle paylaşacağız. İlerleyen haftalarda Diablo IV sistem tasarımcısı David Kim de sizinle paylaşımlarda bulunacak. Bir kez daha BlizzCon 2019'da bize yaşattığınız unutulmaz anlar için kalbimizdeki en derin duygularla sizlere teşekkür ediyoruz."

Kaynak: https://us.diablo3.com/en/blog/23220969/a-letter-from-our-game-director-blizzcon-2019-11-13-2019


quatermain 14.11.2019 | 17:48


Luis Barriga' nın yazısına Quin69 gülmüş :) Demek ki verecek.... Oyuncuların ( quinin ) istediğini tabi ;)


Nekroses 14.11.2019 | 21:44


Luis Barriga' nın yazısına Quin69 gülmüş :) Demek ki verecek.... Oyuncuların ( quinin ) istediğini tabi ;)
Öyle olursa muhteşem olur. :D