Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.










Torchlight II 2011 bitmeden raflardaki yerini alacak.  (Okunma sayısı 5553 defa)

Diablo III beklentimiz 2008'den beri sürüyor. Özlemimizi dindirebilmek için sayısız oyun deniyor fakat umduğumuzu bulamıyoruz. Yakınlarda yayınlanacak olan Torchlight II'yi sizler için araştırdık.

Diablo III beklentimiz 2008'de resmen duyurulduğu günden beri sürüyor. Özlemimizi dindirebilmek için sayısız oyun deniyor fakat umduğumuzu malesef bulamıyoruz. 2009'da yayınlanan Torchlight ile bu özlemi bir parça olsun azaltmayı başarmıştık. Her ne kadar umduğumuzu bulamasak da en azından bizi meşgul edecek bir oyun ile sonunda karşılaşmıştık. Ne de olsa eski Blizzard North ekibinin bazı üyeleri tarafından kurulmuş olan Runic Games'in eseriydi. Şimdi ise Runic Games Torchlight'ın 2. sini 2011 bitmeden yayınlamayı planlıyor. Hatta raflardaki fiyatını bile açıkladılar. Oldukça da cüzi bir miktar: 19.99$.

Torchlight'ın konusu kendi ismini taşıyan kasabadaki olaylar üzerine kuruluydu. Syl ismindeki savaşçı bizi olan biten hakkında bilgilendirmekte ve yönlendirmekteydi. Torchlight II'de de Syl bize ışık tutmaya devam edecek fakat bu sefer rüyalarımıza girerek. Olaylar ise kasabanın yakınlarındaki Vilderan'da geçecek.


Büyük resim için resme tıklayınız.
Torchlight II'nin kuşkusuz en büyük artısı ilk oyunda bulunmayan mutliplayer seçeneği. Artık arkadaşlarımızla internet üzerinden veya yerel ağdan birlikta oynama şansı bulacağız. Henüz kesin bir sayı verilmemekle birlikte kişi sınırlamasının 4-8 kişi arasında olması bekleniyor. Internet üzerinden oynamak istediğinizde bulunduğunuz göreve göre eşleştirme yapan bir sistem size yardımcı olacak ve görevleri birlikte yapma imkanı bulacaksınız. Çıkan eşyaları ise yaratığı kim kesmişse o alacak. Zorluk seviyesi yaratıkların yanlarında bulunan kişi sayısına göre anlık değişiklik gösterecek. Örneğin gruptan ayrılıp tek başınıza gezdiğinizde zorluk seviyesi sizin karşınıza çıkan yaratıklar için farklı, diğer grubun karşısına çıkanlar için farklı olacak.

Kalabalık oyunlarda ayrıca bazı kişisel özelliklerin de sınırlandırılması planlanıyor. Diablo II'de olduğu gibi 8 tane Necromancer ile kişi başı 25 iskelet kullanarak etrafta 200 iskeletlik bir ordu ile dolaşmak gibi bir durum olmayacak. İsterseniz PvP bile yapabileceksiniz. Tabi geliştiriciler PvP üzerine fazla yüklenmediklerini belirtti. Mükemmel denge kurmak gibi bir çabaları olmayacak. Sırf eklemiş olmak için ekleneceğe benziyor.

Oyundaki atmosfere biraz zenginlik katmak amacı ile hava durumunda mevsimsel ve günlük değişimler, gece gündüz döngüsü gibi özellikler de eklenmiş. Diablo II'de bulunan pek çok özellik de es geçilmemiş. Örneğin multiplayer oyunlarda isteyen oyuna girip isteyen çıkabilecek. WarCraft III'te olduğu gibi oyun bölünmeyecek. Harita da rastgele üretilecek.


Büyük resim için resme tıklayınız.
 
Oyunda 4 farklı sınıf olacak. Bunlar Outlander, Berserker, Engineer ve Embermage. Outlander 'ın yapısı assassin ile klasik rogue arası bir sınıfı andırıyor. Tam anlamıyla bir gezgin. Yeri yurdu belli değil. Berserker, barbarian kopyası bir sınıf olacağa benziyor. Gözü dönmüş bir katil gibi kestikçe ve dayak yedikçe hırslanıyor. Engineer, paladin benzeri bir yapıya sahip. Aynı zamanda oldukça zeki ve keşfetme yetisi yüksek. Son olarak Embermage ise ateş üzerine yoğunlaşmış bir büyücü. Her fırsatta mangal tadında yaratıklar tattıracağa benziyor. Sınıflar üzerinde pek çok fiziksel değişiklik yapmamız da mümkün olacak. Cinsiyet, yüz hatları, saçları, vücut ölçüleri gibi pek çok özelliği değiştirebileceğiz.

Geliştiriciler oyuna anlık ortaya çıkabilecek sürpriz görevler eklemiş. Örneğin etrafta gezinirken saldırıya uğrayan bir karavan karşınıza çıkabilecek ve onu istemezseniz kurtarmayabilirsiniz. Ölünce karavanda ne varsa yürütürsünüz. Tabi kurtarmanın ödülü daha çekici de olabilir. Bu görevler belki de yeni oyunu Torchlight I'in sürekli kendini tekrar eden sıkıcı havasından da kurtarmış olur.

Diablo I'den II'ye geçişte olduğu gibi bu oyunda da harita yer altından büyük ölçüde yer yüzüne taşınacak. Benim sevmediğim fakat yine de vazgeçemediğim bir özellik olan balık tutma Torchlight II'de de mevcut olacak. Oyundaki tüm aksiyonu sıfıra indirdiği için hiç haz etmiyorum ama başka bir yerde bulmamın mümkün olmadığı o balıklar olmadan da oyun sıkıcı oluyor. Tabi ara sıra çıkan botlar oldukça hoş özelliklere sahip olabiliyor.

Evcil hayvanları da unutmamak gerek tabi. İlk oyunda bulunan kedi ve köpek gibi yeni oyunda da farklı hayvanlarımız olacak. İlk oyunda sadece basit vuruşları ve eşya satmamıza ve toplamamıza yardımcı bazı özellikleri bulunmaktaydı. Yeni oyunda ise her hayvanın kendine özgü özellikleri bulunacak.

Yazının başında da belirttiğim gibi oyunun fiyatı yalnızca 19.99$ (20$ olsa alamayız çok pahalı). Runic Games bunun dışında hiçbir eşya satma, abonelik ücreti gibi saçmalık olmayacağını da özellikle belirtiyor. Torchlight II, Diablo III çıkana kadar oyalanabileceğimiz, belki de bırakamayıp iki oyunu birlikte yürütmeye çalışacağımız güzel bir oyun olacağa benziyor. Geliştiricilerin sözlerini ne kadar tutacağını ise oyun yayınlanınca göreceğiz.

Herkese iyi oyunlar ve Diablo III beta diliyorum! :)

Kaynak: http://www.torchlight2game.com/

http://www.youtube.com/watch?v=NeVj6O4jSwE#ws





By : Nekroses 20.10.2011 | 17:14
Son Düzenleme: 18.04.2012 | 18:15 Gönderen: Nekroses
Etiketler:
Nekroses 10.12.2011 | 18:54


Torchlight 2 resmen ertelendi. Runic Games yöneticilerinden Travis Baldree ilk oyunu rekor sürede çıkardıklarını fakat ikinci oyun için daha fazla imkan bulduklarını ve bu imkanları değerlendirerek oyunu daha güzel hale getirmek istediklerini açıkladı. Tabi bu daha fazla zamana ihtiyaçları olduğu anlamına geliyor. Kesin bir çıkış tarihi verilmedi ancak 2012 yılının başlarında bu tarihin kesinleşeceğini umuyorum.

Kaynak: http://www.torchlight2game.com/news/2011/11/17/an-update-from-travis-baldree/


siyahkedi22 27.04.2012 | 22:05


bence 1 yıl daha beklemeliler. diablo 3 satışlarını oldukça etkileyecektir. o süre içinde de şu grafik motorunu değiştirseler artık. ulan rengarenk cıvıl cıvıl savaşa mı gidiyoz oyun parkına mı belli değil.


Nekroses 27.04.2012 | 23:18


Asıl amaçları Diablo III'ten önce çıkarıp insanların D3 açlığını kendi oyunları ile gidererek para kazanmaktı. Ama oyun o kadar gecikti ki D3 çıktığında kimsenin dönüp de bu oyun neymiş ki? Diye bakacağını zannetmiyorum. Belki çocukları Diablo III için "Baba beni de oynat!" dediklerinde yaşları henüz oyun için küçük olduğundan TL2 alıp onunla idare etmeleri sağlanabilir. =)