Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.










Diablo Immortal 2. Günde konuşulanlar..  (Okunma sayısı 5479 defa)

BlizzCon 2018'in ikinci gününde yer alan Diablo İmmortal söyleşi panelinde Diablo Immortal baş dizaynır Wyatt Cheng ve baş yapımcı Joe Hsu ile yapılan soru cevap bölümünde öne çıkan bilgiler.

Soru: Diablo Immortal oyunculara hikayeyi nasıl öğrenecekler 

Hsu: "Hikayeyi nasıl anlatacağımıza dair çok zaman harcıyoruz, çünkü bu bir mobil platformda, daha hızlı ve tempolu bir oynayış olacak, biz de bir WoW görevi gibi oyuncuların hikayeyi okumalarını istemiyoruz." Oyuncular, öncelikli olarak NPC'lerle konuşarak hikayeyi anlayacaklar. Diyaloglar, açık bölgelerdeki düşmanlarla savaşırken bazen karakterler arasında devam edecektir.

Soru: BlizzCon'da oynanan demonun gerçek oyunda olup olmayacağı belli midir?

Hsu: Sadece gösteri için bir demo yaptık, ama benzer şekilde olacak.

Soru: Rastgele haritalar olacak mı?

Cheng: "Dünyanın gerçek olduğu MMO yönünü yakalamak istedik, ve oynanacak dünyayı gerçek hissettiirecek nitelikte olacak.

Soru: Diablo Immortal'ın yaratım felsefesinin arkasında ne vardır ?

Cheng: "Genel kurallarımızdan biri, bu sadece bir kural değil ve aslında zor bir kural değil, içerik yapmak için bir rehberden haz aldık, Sid Meier'in bir GDC konuşmasında 10 yıl önce söylediği bir söz var. Yeni bir devam oyunu hazırladıkları zaman, insanların bildiği ve sevdiği, üçte biri var olan bir sistemi alıp evrimleştirdiği ve üçte biri yeni bir tanıdık sistemi kullanmaya çalışırlar. İmmorta da aynı şekilde olacak.

"Bir oyuna bakarsak, Starcraft 1'den Starcraft 2 ile bu kuralı izledik, tanıdık ve bazı yeni şeylerin bir karışımı var. Nadir canavarlar gibi bir şey söz konusu olduğunda, onlar jailer ve waller ve şeyler var Bazı tanıdık olanlar (canavar eklemeler), bazı değişmiş olanlar ve bazı yenileri olacak.

Soru: Geliştirme Blizzard ve NetEase arasında nasıl bölünüyor?

Hsu: "Bu bir ortak gelişme, dolayısıyla gerçek bir bölünme yok, herkes iyi fikirlere sahip ve herkes iyi fikirleri tartışmak için bir araya getirildi.

Soru: Lansman sonrası gelen yeni içerikler neler olacak ?

Cheng: "Diablo Immortal ile ilgili gerçekten çok heyecan verici şeylerden biri, başlangıçta zaman içinde genişlemeyi planladığımızı biliyoruz. Daha önce bir Diablo oyunuyla yaptığımız bir şey değil, daha önce nereye gideceğimizi bile bilmediğimiz Canlı içerik güncellemeleriyle desteklenecek.

"Oyuncuların sevdiği şeylerden biri yeni içeriklerdir, oyuncular her zaman yeni içerikler ve yeni deneyimler görmeye isteklidir, bu yüzden başlangıçta bunu planlıyoruz. Yeni dersler planlıyoruz, yeni bölgeler, yeni yağma, yeni Zindanlar. Genişlemeye devam edebileceğimizden emin oluyoruz. "

Soru: Güncellemeler ne sıklıkla olacak?

Bu sorunun cevabı ilerleyen günlerde verilecek

Soru: Ticaret yapmak veya ürün alışverişi yapmak için bir yol olacak mı? Açık artırma evi olacak mı?

Cheng: "Bu harika bir soru, pek çok insanın merak ettiği bir şey var. Diablo 2'ye geri döndüğümüzde, herkes arasında sadece serbest ürün ticareti vardı. Artıları ve eksileri vardı. Tersine, süper eğlenceliydi. Bu ticaretinde çok fazla suistimal edildi ve üçüncü şahıs forumlara veya sitelere itemler düştü ve amacından uzaklaştı, aynı zamanda çok fazla dolandırıcılık ve hack oldu. Biz her zaman dolandırıcılığun öne geçmekten bahsediyorduk, bu yüzden biz aslında Diablo 3 için müzayede evi yaptığımızda, bu gerçekten insanların Diablo 2'yi nasıl oynadığına ve bunun iyi bir deneyim yaşayacağına dair ciddi bir bakış olması gerekiyordu. Ve bir çok oyuncu “Oh evet, bir oyuncudan diğerine bir öğe almak için güzel, temiz, düzene, güvenli bir yol” idi

"Yan etki, en iyi eşyaları almak, canavarlarla savaşmak ve iblisleri öldürmek yerine, müzayede evinde çok fazla zaman harcamaktan kaynaklanıyordu. Bu yüzden müzayede evini oyundan çıkardık. Harika bir fikir olacağını düşündük. çekirdek motivasyonunuzu oynamak ve daha iyi bir ganimet elde etmek için bu olumsuz yan etkilere sahipti, bu yüzden çıkardık. oysaki o bölüm oyuncular için eğlenceli, gerçekten kendileri için bir şeyler bulmaktan keyif alıyorlardı. Ama bu kendi olumsuz yan etkilerine sahipti,  sonuç olarak böyle bir şeyin tekrar gündeme gelmesi için suistimale uğranmayacak herkesin güveneceğinden emin olmak gerekir.

Soru: Bir craft yapma sistemi olacak mı?

Ekibimiz, itemleri yeniden şekillendirmek ve soketlendirmek gibi konuların üzeirnde çalışıyor.

Soru: Telefon kontrolörleri gibi alternatif kontrol şemaları için destek olacak mı?

Cheng: İlerleyen zamanlarda bu konuda konuşabiliriz henüz emin olmadığmız şeyler var.

Soru: Gösteride gösterilenlere benzer daha fazla cinematik var mı?

Hsu: "Söylemek için çok erken olduğunu düşünüyorum ama kesinlikle bu konuda geri bildirimlere bakacağız. Hikayemizi anlatmanın tek yolu bu değil. Blizzard'ın kullanmaya çalıştığı birçok farklı form var 

Soru: Oyuncuların hangi tür görsel özelleştirmeler bekleyebilir?

Cheng: "Şu ana kadar bu konuda bir karar vermedik, ama karakterinizin görünüşünün oyunun önemli bir parçası olduğunu düşünüyoruz. Panelde, barbarın zaman içinde nasıl ilerlediğini gösterdik ve Wizardın zaman içinde nasıl ilerlediğini gösterdik. Bu yüzden, her bir sınıfın, dişlilerinin daha iyi olduğu gibi, nasıl göründüğünü şekillendirmeye başlıyoruz. .. demoda gördükleriniz bu gelişmin hepsini göstermiyor, bundan emin olabilirsiniz.

Soru: Sınıfların bir çeşit kaynak yönetimi olacak mı?

Cheng: "Bu hala belli olmayan bir konu… bir ton deneyimimiz var bu konuda. Çok uzun zaman önce değil, sadece birkaç ay önce Diablo Immortal'da, her sınıfta daha çok Diablo 2 de olan mana sistemi kullanıldı. Sonra" Hey, biz her zaman denemek ve yinelemek istiyoruz ve diyelim ki her şey için cooldowns yapmaya çalışalım ve bunun nasıl bir şey olduğunu görelim. "

"Bunu yaptık ve" Hmm, farklı hissediyor, ama daha iyi değil ". Peki ya eğer yeteneklere suç eklediysek?" Yani belki mana kullanmıyorum, ama suçlamalarımı manipüle ediyorum. Yani bu kesinlikle çok değer gösteriyor. Şimdi gördüğünüz şey, gelişim aşamasında bir anlık görüntü. Belki mana geri gelir. Belki başka kaynaklar elde ederiz. Belki şimdi sahip olduğumuz şeyle tekrar konuşacağız ve onunla mutlu olacağız, ancak oyun çıkmadan önce değişebileceğini umuyoruz. ”

Soru: Android emülatörleriyle PC'de oynanabilecek mi ?

Cheng: "Biz (o oyuncular) peşinden gitmeyi planlamıyoruz, emülatör üzerinde çalışan insanları denemeye de yasaklamayacağız. Ama resmi olarak destekleyeceğimiz bir şey değil. Kişisel düşüncemde bunu dokunmatik ekran için tasarlıyoruz Eğer birisi klavye tuşlarını yön kontrolüne eşleştirdiyse ve sonra fareyi kullansaydım, gerçekten iyi bir oyun deneyimi olup olmadığını bilemezdim, ama insanların bu konuda  peşinden gitmeyeceğiz ve insanlara da engel olamayız ama emin olabilirler ki emülatör üzerinden oynayabilecekler.

Soru: Diablo Immortal nasıl para kazanacak?

Cheng: "Para kazanma durumu için işin açıkçası henüz karar vermedik, söyleyecek bir şeyimiz yok, çünkü bilmiyoruz. Blizzard'da, odak her zaman, önce oynanabilir bir oyun yapmak vardır. Blizzard'ın temel değerlerinden biri budur ve bu çerçevede değerlendireceğiz.


Açıklanan diğer konular :

Hikaye :

    Üst düzey tasarımcı Matthew Berger, Diablo'nun derinliklerine dönen bir hikaye olacağını söyleyerek, evrenin bir zaman çizelgesinden başlayarak, Lilith ve Inarius Kutsal Alanı'nın yaratılışından bir ucunda Worldstone'u ve diğer ucuna kadar giden bir evrende geçeceği belirtildi.

    Diablo Immoral ile Worldstone'un bazı parçalarının sağlam kaldığını ve Lord of Terror'ün tekrar ortaya çıkması için Diablonun en sağdık teğmenlerinden olan Skarn, ustasının hayata geri dönmesini sağlamak üzere çalışması ana konudur.

    Diablo Immoral , Lord of Destruction'ndan beş yıl sonra ve Diablo 3'ün başlangıcından 15 yıl önce gerçekleşir.

Diablo Immortal Haritalar :

Açık Alanlar

    Bilefen - bataklık ve loş bir ortam.
    Zoltun Kule's Library - Diablo 3'teki Zultun Kule arşivlerinden farklı olarak kütüphane aslında bir küratör tarafından korunuyor olarak çıkacak oyuncuların karşısında.
    Shassar Sea - Çöl içeren bir harita olacak.

Zindanlar

    Dört oyuncu farklı bir deneyim için özel hazırlanmış bir zindana girecek. Zindanların içinde, dış mekânlarda bulunmayan mekanikler var.
    Tomb of Fahir - Tapınağa bir ip yardımıyla aşağı ineceksiniz,
    Kikuras Rapids - Su üzerinde giderken savaşmanızı sağlayacak bölümler olacak.
    Forgotten Tower - Diablo 2deki Act 1'de yer alan Kültistler Kontes'i diriltmenin bir yolunu buldular.

Sınıf Becerileri

Panel, her Diablo Immortal sınıfına genel bir bakış ve yeteneklerinin bir önizlemesi ile devam etti.

Barbar

    Furious Charge-  Bir çizgi içinde düşmanları ele almak için farklı yönlere beceriyi hedefleyerek dokunmatik kontroller kullanır
   Hammer of Ancients - Diablo 3 benzer olacak.
    Throw yeteneği- Diablo 3 benzer olacak.

Necromancer

    Komuta edilen İskeletler - Diablo 3 becerisine benzer şekilde, belirli düşmanlara saldırmak için iskeletleri yönlendirebilirsiniz
    Corpse Lance - diğer düşmanlara saldırmak için ölmüş edilen düşmanların kemiklerini patlatır.
   Skeletal Spike - Diablo 3 benzer olacak.

Crusader

    Blessed Shield  - Hedef alınan düşmana zarar verir.
    Sweep Attack - Daha fazla hasar alan ve daha uzun bir ücrete tabi tutulan bir yetenek
    Falling Sword  - İki aşamalı bir yetenek olarak ayarlanmış, bir yerdeki bir kılıcı yere düşürmeyi hedefler. Ardından yeteneği ikinci kez etkinleştirmek, yukarıdan aşağıya düşmenize neden olur. Birinci ve ikinci aktivasyon arasındaki yetenekleri kullanabilir

Wizard

    Meteor - Diablo 3 ile aynı
    Frost of Ray - Diablo 3'e benzer
    Ice Crystal - yeni iki aktivasyon yeteneği, kristal ve daha sonra kristal patlayabilir reaktif yerleştirebilirsiniz. Işını kırmak ve yakındaki birçok düşmana zarar vermek için donma ışını ile birleşebilir

Demon Hunter

    Daring swing - tavandan sallanıp ateş etmenizi sağlayan çengel kanca
    Strafe - Diablo 3'e benzer
    Rain of Vengeance - Diablo 3'e benzer şekilde, okları havaya fırlatır, ardından yağmur yağdırır ve bir bölgedeki düşmanları deler

Monk

    Seven-Sided Strike - Diablo 3'e benzer,
    Kick - duvarları tekmelemek de dahil olmak üzere birden çok kez kullanabilir
    Imprisoned Fist - yeni yetenek, bir düşmanın ruhunu yumruklar





By : Diabolus 05.11.2018 | 15:28
Etiketler: