Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.










Diablo III için Hazırlık Rehberi  (Okunma sayısı 34571 defa)

Diablo III'ün çıkmasına sadece 1 hafta kaldı. Sanctuary'nin kapıları açıldığında Cehennem'in şeytani güçleri ile savaşmaya hazır mısınız peki? Haydi hazırlıklarımıza bir göz atalım. Eksiklerimiz var mı? Bir kontrol edelim.

Oyunu satın aldınız mı?

En saçma soru ile başladık. 15 Mayıs geldiğinde elinizde Diablo III'ün bir kopyası yoksa elbette oynamanız mümkün olmayacak. Oyunun bilindiği üzere 2 farklı sürümü var: "Normal ve Koleksiyon Seti". Normal olanı ister Blizzard üzerinden ister başka bir firmadan dijital olarak alabilirsiniz. İsterseniz de 14 Mayıs gecesinden itibaren istediğiniz herhangi bir gün herhangi bir yerden CD'ye basılı bir kopyasını almanız mümkün. Koleksiyon setinin ise dijital kopyası bulunmuyor ve sınırlı sayıda üretildiler. Eğer koleksiyon seti istiyorsanız elinizi çabuk tutmanız gerekmekte. Koleksiyon setinin içeriği hakkında daha fazla bilgi için: http://www.diablofanturkiye.com/haberler/blizzcon-2011'den-inciler/

Battle.net hesabınız var mı?

Yoksa www.battle.net adresine girerek ücretsiz Battle.net hesabınızı oluşturun. Battle.net hesabınızın kullanıcı adı ve şifresi aynı zamanda Diablo III oyununa girebilmeniz için de sizden oyunu her açtığınızda istenecek.

BattleTag™'ınızı belirlediniz mi?

BattleTag sizin oyundaki kimliğinizdir. Bir isim ve sayıdan oluşur, ayrıca sadece size aittir. Aynı BattleTag bir başkasına ait olamaz. İsim kısmını istediğiniz gibi seçebilirsiniz. Bir başkası önceden seçmiş olsa bile size aynı isim verilecektir fakat isminizin sonundaki numara elbette farklı olacaktır. Battle.net'e giriş yaptığınızda hemen solda BATTLETAG yazısını göreceksiniz. Oraya tıklayıp dilediğiniz ismi seçin ve Battle.net sizin için bir sayı belirlesin. Blizzard'ın tüm oyunlarında herkes sizi bu isimle bilecek ve değiştirmek istediğinizde Blizzard'ın sizden ücret talep etme hakkı var. Bu nedenle isminizi özenle seçin. BattleTag için örneğin DiabloFanTürkiye seçseydim, Battle.net de bana 1234 numarasını verseydi benim BattleTag'ım DiabloFanTürkiye#1234 şeklinde olacaktı. Bir arkadaşım beni oyunda eklemek istediğinde ise BattleTag'ımın tamamı olan DiabloFanTürkiye#1234 bilgisini girmesi gerekecekti.

Sunucu açılış saatlerini biliyor musunuz?

The Americas sunucusu Türkiye saati ile 10:01'de, Europa sunucusu Türkiye saati ile 01:01'de, Asia sunucusunun açılış saatini ise unuttum :D. Oyun için ayarlarından istediğiniz sunucuya bağlanmanız mümkün ancak bir sunucudaki bilgileriniz bir diğerine taşınmayacak. Yani örneğin bir sunucudaki karakteriniz ile diğer sunucularda oynayamayacaksınız. Arkadaş listeleriniz farklı olacak. Eğer oyuna Türkiye'den bağlanacaksanız gerçek para ile eşya alışverişini sadece Europa sunucusu üzerinden gerçekleştirebileceksiniz. Diğer sunuculara bağlandığınızda RMAH kapalı olacak.

Dijital kopyanızı indirdiniz mi?

Eğer oyunun dijital sürümünü satın aldıysanız, oyunu Battle.net'ten indirmeniz gerekecek. Battle.net'e girin, https://www.battle.net/account/management/download/ linkine tıklayın ve Diablo III'ü bulup indirmeye başlayın.

Erken yükleme avantajından haberiniz var mı?

Oyun elinize geçtiyse eğer 14 Mayıs 2012 saat 18:01'den itibaren oyunu bilgisayırınıza istediğiniz zaman yükleyebilirsiniz. Oyunu yükledikten sonra 1.0.1 yaması indirilecek ve oyun oynamaya hazır hale gelecek.

Sunucular açıldığı anda oluşacak olan izdihamın farkında mısınız?

Oyun açıldığında o kadar çok kişi aynı anda sunuculara hücum edecek ki giriş yapma sürecinizde uzun süreli beklemelere hazırlıklı olmalısınız. Log in tuşuna tıkladığınız andan itibaren oyun sizi 40 saniyeye kadar bekletebilir. Süre 40 saniyeyi aşarsa Error 37 hatası alırsınız. Bu hatayı alırsanız yeniden giriş yapmayı deneyin. Bu tür bir hata karşınıza çıkmıyorsa 40 saniye içerisinde oyuna giriş yapacaksınız. Acele edip 40 saniye beklemeden girişi iptal edip tekrar giriş yapmaya çalışırsanız, oyuna hiç giremeyebilirsiniz.

Kaynak: http://us.battle.net/d3/en/blog/5338015/





By : Nekroses 07.05.2012 | 22:23
Son Düzenleme: 08.05.2012 | 11:16 Gönderen: Nekroses
Etiketler:
Laxer 07.05.2012 | 22:50


Hakikaten 1 hafta kaldı insanın inanası gelmiyor :) ayrıca bilgiler ve uyarılar için çok sağol eline sağlık. Bende arkadaşlara oyunu önceden indirmelerini şiddetle tavsiye ediyorum.


Nekroses 07.05.2012 | 22:58


Rica ederim. =) Ben oyunun CD kopyasını alacağım ama sanal kopya almış başka bir arkadaştan indirme programını rica edip oyunu indirdim. Satın almadan önce kuracağım. Satın alınca da cd-key'i hesabıma ekleyip hazırolda bekleyeceğim. =)


Liberty_D3 07.05.2012 | 23:25


Nekroses eline sağlık 40 saniye olayı beni bitirdi :P


Nekroses 08.05.2012 | 03:23


Daha ağır konuşurdum ama neyse. :P


savas33 08.05.2012 | 09:40


Çok yararlı bilgiler gerçekten 40 saniye olayı hariç diğerlerini biliyordum,emeğine sağlık :)


siyahkedi22 08.05.2012 | 09:42


Acele edip 40 saniye beklemeden girişi iptal edip tekrar giriş yapmaya çalışırsanız, oyuna hiç giremeyebilirsiniz.

Kaynak: http://us.battle.net/d3/en/blog/5338015/
[/quote]

bu bilgi blizarddan mı gerçekten. çok pis bir şakacı var içlerinde galiba


Nekroses 08.05.2012 | 10:49


Son cümle bana ait kaynakta yazmıyor ama bilgi gerçek. Deneyimlerime dayanarak yazdım.


siyahkedi22 08.05.2012 | 11:09

Son Düzenleme: 08.05.2012 | 11:11 Gönderen: siyahkedi22

bence sebebi sisteme anlamadığı bir komut vermek. o kmutun ne olduğunu düşünüp duruyor. oyuna o yüzden hiç giremiyoruz. gerizekalı serverler işte. gene döndü dolaşttı aynı konuya geldik. single player oynayacağım bir karakter her an üzerine meteor düşmesi muhtemel bir amerika şirketinde kayıtlı. o kadar emek havaya gidecek ondan sonra


Nekroses 08.05.2012 | 11:15


Uzun süreli beklemeler sadece herkesin girmeye çalıştığı yoğun dönemlerde gerçekleşecek. Herkesin aynı anda yüklenmesi sonucunda beklemelerin yaşanması gayet doğal bir durum.


sentez 08.05.2012 | 12:28


araldan önsiparişimi geçtim. şirkete gelecek kargom  (15 inde insallah) .bana nasıl akşam olacak onu soyleyin :)


savas33 08.05.2012 | 12:37


Ben askerde tezkere beklerken bile bukadar sabırsızlanmamıştım 1 hafta kala :)


Liberty_D3 08.05.2012 | 13:12


Ben askerde tezkere beklerken bile bukadar sabırsızlanmamıştım 1 hafta kala :)
Bu süpermiş :P


SeppukA 08.05.2012 | 19:42


Onu çeviren arkadaş şunu da çevirirse çok sevinirim :)

Originally Posted by Blizzard (Blue Tracker / Official Forums)
As we near Diablo III’s long-awaited May 15 launch date, we have some additional details to share on what to expect, how to prepare, and when you’ll be able to begin installing and playing.

Purchase the Game
If you haven’t already purchased Diablo III you can acquire it directly from Blizzard through the digital presale. You can also preorder the game at most major retailers and fine purveyors of high-quality gaming products worldwide. If you’re interested in the Diablo® III Collector’s Edition, please be aware that this physical retail-only edition is printed in limited quantities and has already sold out in most places that take preorders on games. We recommend calling around and checking if your local retailers will have the Collector’s Edition available.

Create Your BattleTag™
We expect that on launch night both the game service and website will be under very heavy strain due to the immense number of people excited to be among the first playing Diablo III. With that in mind, we highly recommend you create your BattleTag now, as it’s required to play Diablo III. Please keep in mind that this non-unique nickname is a permanent choice, and will display both in-game and on the website, so be sure to choose one you like! (What is a BattleTag?)

Regional Launch Times
As previously mentioned in the announcement of our midnight launch events, the launch time of the game is broken down by region.

The Americas (U.S., Canada, Latin America, Australia, New Zealand, and South East Asia) servers open at: 12:01 a.m. PDT, May 15

Digital Presale Download
If you’ve purchased a digital copy you can begin downloading your client right now, and we highly encourage you to do so. We also have a Diablo III presale visual guide available that may be helpful. As it may take you some time to download the full game, it’s best that you begin early. This may afford you additional time to troubleshoot any downloader or installer issues you may encounter.

Early Install
We will be unlocking the game's installer at 8:01 a.m. PDT on May 14. This will allow you to begin installing the game, troubleshoot any issues you run into, download and install the launch day 1.0.1 patch, and be ready to play as soon as the servers come online.

Global Play Launch Time
We’ll be turning on Global Play when the game has launched in all regions. This means that you will not be able to play in a region outside your home region until after the Americas’ midnight launch at 12:01 a.m. PDT on May 15. We’ll provide an update once Global Play is enabled, and you’ll then be able to change the region you connect to through the game’s options. Please note that characters, items, and friends lists do not transfer across regions and players who use Global Play to connect outside of their home region will only be able to access the gold-based auction house. More information can be found in our Global Play introduction article.

Launch Night Login
As we’ve unlocked the Diablo III installer early, many people will be ready to log in right when the servers go live at midnight, so we’re going to be closely monitoring the impact on the service. It’s possible we’ll need to adjust the rate at which we’re logging people in to ensure a stable experience, and if we do you may see a delay when attempting to login. Please be aware that a delay of up to 40 seconds is possible while the game attempts to connect you. If your connection doesn’t succeed in 40 seconds, you’ll be presented with an Error 37 message and asked to try again. If you see this error it does in fact mean that you should try again. We’ll be working around the clock to keep you informed of any issues that are occurring through the in-game breaking news window, as well as the official forums.