Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.










Auction House Gerçek Para Sistemi  (Okunma sayısı 4306 defa)

Oyuncudan oyuncuya gerçek parayla eşya satışı oyun içinde bulduğunuz eşyaları gerçek parayla ,satmak isterseniz Blizzard  bunu size sağlayacak.
En önemlisi bu sistem size iki seçenek sunuyor. İsterseniz Diablo III eşya satışından kazandığınız parayı direkt olarak Battle.net içinde oyun, eşya vb. almak gibi işlemler için kullanabilirsiniz ya da bu parayı kendi hesabınıza gönderebilirsiniz. Ancak ne yaparsanız yapın, her türlü satışınızdan Blizzard belli bir yüzdeyle pay alacak ve %20 ila %30 arasında olmasını beklediğimiz bu pay dışında, eğer parayı kendi hesabınıza göndermek isterseniz üçüncü bir finans şirketi sizden yine belli bir miktar pay alacak. Bu seçenekleri eşya satışından önce seçip, daha sonra değiştirme şansınız bulunmayacak.

Peki bu sistem neden geliyor? Özellikle, Free2Play oyunların gelişiyle birlikte oyunlardaki micro-transaction dediğimiz ufak ödeme seçenekleriyle oyununuzu geliştirme şansı oyun sektörünü ve oyuncuları oyun dışında oyun içi mekaniklere de para harcamaya alıştırdı. Özellikle World of Warcraft'da görsel olarak oyuna etkisi olan parçalara olan aşırı ilgi ve her geçen gün artan Altın satışlarıyla, Blizzard Diablo III'le beraber ortaya çıkacak "eşya satışı" konusunun önüne kendisinin önceden geçip, durumu resmileştirmeye ve oyuncuların yararına geçirmeye çalışması oldukça doğal bir tepki olarak karşımıza çıkıyor. Blizzard ayrıca bu sisteme kendisinin kesinlikle müdahale etmeyeceğini ve sadece World of Warcraft'da olduğu gibi oyuna etkisi görselliği aşmayan eşyaları satabileceğini duyurdu.





By : Midnite 15.09.2011 | 13:51
Son Düzenleme: 18.04.2012 | 18:16 Gönderen: Nekroses
Etiketler: